2001

2002

2003

2004

2005

2006

2007

2008

2009

2010

2011

2012

2013

2014

2015

 

 

Education

HSC

Dipolama of Architecture

Design Degree - University of Technology Sydney

Employment

Villa + Villa

Design Clarity

Brandsinspace

UTS

The Uncarved Block

UTS

Professional

Project

Conceptual

Projects

Personal

Projects

/ Architecture / Infrastructure

The upgrade of the Western rail line from single track to dual direction required all associated stations to be upgraded.

 

Seeing an opportunity for some forward thinking the Transport Infrastructure and Development Commission (TIDC) approached the University of Technology Sydney to hold a student competition for the design of Schofields Station. The project was opened as an special elective to all Design, Architecture and Building (DAB) students and teams where made with a combination of at least one student from each discipline.

 

This created an almost life like working environment of future Architects, Interior Designers, Industrial Designers and Project Managers working together to a cohesive result.

 

Every building element was designed as a module aloowing for expansion of reduction of the station. Each material was accessed based on embodied energy and included integrated resource systems. Water was harvested from the stations roofs and carpark, while the roof profile allowed for PV cells to be directed at the optimum angle to the sun.

 

The station was also designed to generate more power and collect more water than it required, passing the excess onto neighbour hood facilities. For example, the Station roof collected water inside the platform, which was elevated above a sports oval and gravity fed the irrigation system.

 

The lifeline design group and their proposal gained first place in the competition, judged by TIDC officers and industry leaders in Architecture, Planning and Design.

 

 

Selected

 

Schofields, NSW 

Architecture

Schofields 

University of Technology

2007